Kroniek van een bedrijfsclub

v.v. Edon in Zwols Historisch Tijdschrift

29c261bb-877f-4ef4-9278-d3600a9012e9

Officieel begint het in restaurant Beenen aan de Grote Markt in Zwolle. Daar wordt op 10 november 1937 door middel van hand opsteken de ‘Personeelsvereniging der IJsselcentrale Zwolle’ opgericht. Het ontstaan van de PV vloeit feitelijk voort uit de onderlinge wedstrijdjes tussen de technische dienst/administratie en de werknemers van IJC (IJsselcentrale) aan de Weteringkade… (p. 137)

… Nog niet vermeld zijn de vermaarde houten doelpalen, in de loop der jaren uitgegroeid tot ‘het handelsmerk’ van de club. ‘Het geeft een prachtig geluid als de bal er tegenaan vliegt’, mijmert Joop Zegeling jr. ‘Helemaal als het regenachtig en de bal een beetje modderig is.’ Gertie Smits weet er alles van. De oud-doelman, spits, secretaris en voorzitter kan het geluid als het speeltuig tegen de paal of lat uiteenspat uittekenen als geen ander. ‘Als j in doel staat geeft het zo’n prachtig mooie doffe dreun’… (p. 142)

Fragmenten uit “VV Edon, kroniek van een bedrijfsclub”
Harry Bouwhuis – Zwols Historisch Tijdsschrift, jrg. 34 nr.3 (p. 137-147)

 

Na de jubileumwedstrijd tegen oud-P.E.C. kregen we uit handen van Harry Bouwhuis als vereniging een exemplaar van het laatste Zwols Historisch Tijdschrift overhandigd. Hierin staat een uitgebreid artikel over de geschiedenis van Edon, compleet met oude accommodatie- en elftalfoto’s. Wil je ook nog een exemplaar? Stuur even een berichtje naar mail@edon-zwolle.nl dan kijk we even of we nog een exemplaar kunnen bemachtigen (kosten via Edon €5 ipv €8,50).