OVER V.V. EDON

Cultvoetbalclub in Zwolle

EDON is voetbalcultuur. De club speelt haar wedstrijden op het idyllische sportpark aan de Weteringkade in Zwolle. Omzoomd door een bosrand bestaat het sportpark uit één veld met op de as een houten kleedkamergebouw. Het veld is bekend en berucht om haar stijlvolle vierkante doelpalen – binnenkant paal er weer uit. De eveneens houten kantine kijkt vanaf de kop over het veld. Niet het meest luxueuze onderkomen van Zwolle, wel het meest nostalgische en charmante.


edon-tenue
vierkante-doelpalen

EDON en haar voorgangers zijn al bijna 85 jaar een begrip in Zwolle. De club is ontstaan uit de personeelsvereniging van de toenmalige NV Electriciteitsfabriek IJsselcentrale en heette voorheen vv IJC en vv IJsselmij. Sinds 1993, na de fusie van IJsselmij met EDG, is de naam gewijzigd in EDON. EDON staat voor Energie-Distributiebedrijf Oost- en Noord-Nederland.

In 2006 lukte het de vereniging om terug te keren in de standaardklasse. 10 jaar lang speelde de club in de derde en vierde klasse van de zaterdagamateurs district Oost. Aan het eind van het seizoen 2015/2016 werd EDON verrast door een leegloop van het eerste elftal. Er was voor de trainersstaf en het bestuur te weinig tijd om voor het nieuwe seizoen nog een eerste elftal te regelen.

Teamfoto uit de oude doos

De vereniging bestaat nu uit 4 teams; Dames 1, Heren 2 Heren 3 en 35+. EDON is altijd op zoek naar voetballiefhebbers, maar omdat EDON maar één veld tot haar beschikking heeft zijn de groeimogelijkheden beperkt. Geïnteresseerde voetballers of elftallen kunnen contact opnemen.

Inmiddels is de verhouding met het oorspronkelijk moederbedrijf verzakelijkt. Zo heeft EDON pas sinds kort haar eigen wateraansluiting en eindigde de regeling waarbij EDON vrijgesteld werd van energiekosten. Heeft u ideeën of wilt u de helpende hand toereiken, richt u zich dan tot de vereniging.